Editors Picks

Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου 2009

14 Συμβουλές για μεγαλύτερη παραγωγικότητα

Χρονοδιάγραμμα
Δημιουργήστε ένα σαφές χρονοδιάγραμμα εργάσιμης ημέρας και να επιμείνετε σε αυτό.
Αν αποφασίσετε να αρχίσει την εργασία στις 8:00 κάθε πρωί, τότε σηκωθείτε, κάντε ένα ντους, ντυθείτε και αρχίστε τη δουλειά . Τα να περιπλανάστε στο γραφείο ή στο σπίτι σας με τις πιτζάμες σας δε σας προδιαθέτει για μια παραγωγική ημέρα. Ακολουθήστε τον κανόνα αυτό και μπορεί να εκπλαγείτε από το επίπεδο της αύξησης της παραγωγικότητας αμέσως.

Διαλείμματα
Οι μελέτες δείχνουν ότι οι άνθρωποι που κάνουν σύντομα διαλείμματα κατά τη διάρκεια της εργασίας τείνουν να γίνουν πιο παραγωγικοί . Δαπανήστε λίγα λεπτά μακριά από την εργασία και θα επιστρέψετε ανανεωμένοι και έτοιμοι για την επόμενη αποστολή. Έναν περίπατο, ένα σνακ ένα καφέ. Παύσης εργασίας 30 λεπτά ή μία ώρα κάθε μέρα σε προκαθορισμένη ώρα για γεύμα. Η παράκαμψη γεύματος μπορεί να σημαίνει περισσότερο χρόνο για την εργασία, αλλά εργασία με άδειο στομάχι οδηγεί σε χαμηλή συγκέντρωση. Στόχος σας εδώ θα πρέπει να είναι στην ποιότητα και όχι στην ποσότητα.

Ορισμός Στόχων
Χωρίς στόχους, θα βρεθούμε γρήγορα απογοητευμένοι. Οι στόχοι μας κρατούν σε καλό δρόμο με ένα σαφές όραμα. Ορίστε βραχυπρόθεσμους, μεσοπρόθεσμους και μακροπρόθεσμους στόχους . Για παράδειγμα, τι ελπίζετε να επιτύχετε αυτή την εβδομάδα, αυτό το μήνα ή ακόμα και φέτος; Οι Μακροπρόθεσμοι στόχοι βοηθούν στη διαμόρφωση της βραχυπρόθεσμης διάρκειας των στόχων σας. Αφιερώστε κάποιο χρόνο να σκεφτείτε αυτό που θέλετε να πετύχετε και στη συνέχεια, γράψτε το.

Δημιουργήστε λίστες
Χρησιμοποιήστε λίστα με τους εβδομαδιαίους στόχους σας και δημιουργήστε τις καθημερινές σας λίστες. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε μέσω για να τις δημιουργήσετε desktop app, ένα online app ή απλά μολύβι και χαρτί. Ανεξάρτητα από τη μορφή που προτιμάτε, έχοντας τις εργασίες της μέρα σας καθορισμένες, μπορείτε να παραμείνετε εστιασμένοι στην υλοποίηση τους. Δημιουργήστε για την επόμενη ημέρα τη νέα λίστα στο τέλος της κάθε ημέρας και προσπαθήστε να εμείνετε στο στόχο.

Μεγάλες Εργασίες σε μικρά Τεμάχια
Όταν δημιουργούμε μια λίστα, δεν γράφουμε , "Κατασκευή ιστοσελίδας"
Γινόμαστε πιο συγκεκριμένοι, όπως, "κλείσιμο domain" ή "Άνοιγμα χώρου φιλοξενίας." Αν οι εργασίες είναι συγκεκριμένες, τότε θα περιορίσετε το ενδιαφέρον σας και θα εργαστείτε πιο αποτελεσματικά.

Υπολογίστε το χρόνο
Είναι σημαντικό να Γνωρίζετε εάν χρησιμοποιείτε το χρόνο σας σοφά .
Υπολογίστε πόσο χρόνο θα χρειαστεί για να ολοκληρωθούν οι εργασίες: μπορεί να μείνετε έκπληκτοι αν διαπιστώσετε πόσος χρόνος φεύγει σε άχρηστες ασχολίες κάθε μέρα. Γνωρίζοντας το χρόνο που απαιτεί κάθε εργασία μπορεί να σας βοηθήσει να σχεδιάσετε καλύτερα τις ημέρες σας, οδηγώντας σε μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα.
Αξιολογήσει την απόδοσή σας Στο τέλος της ημέρας, κάντε μία αναδρομή στο πόσο καλά ανταποκριθήκατε στους στόχους που έχετε ορίσει. Πετύχατε αυτό που έχετε θέση ως στόχο; Αν όχι, γιατί;
Βρείτε τι έφταιξε και βελτιώστε το. Θέσει ρεαλιστικούς στόχους αναλύστε την απόδοσή σας για να διαπιστώσετε αν υπάρχει περιθώριο για βελτίωση.

Κάντε ένα από τα καθήκοντα σε μια ώρα
Το Multi-tasking έχει ένας όρος μόνο για υπολογιστές και όχι για εργαζόμενους. Στην πραγματικότητα, κάνοντας ένα έργο με απόλυτη προσοχή είναι πολύ καλύτερο από ό, τι το να κάνεις δύο εργασίες με λιγότερη προσοχή. Το μοίρασμα της εστίαση σας μεταξύ πολλαπλών καθηκόντων οδηγεί σε μειωμένη ποιότητα και παραγωγικότητα. Κάντε μόνο ένα πράγμα τη φορά και θα δείτε την παραγωγικότητά σας να ανεβαίνει, μαζί με την ποιότητα της εργασίας σας.

Περιορίστε τον χρόνο που δαπανάτε στο σερφάρισμα
Καθορίστε ένα ορισμένο χρονικό διάστημα κάθε μέρα για περιήγηση στο Web, και φροντίστε να είναι σχετικό μ την εργασία σας. Χρησιμοποιήστε RSS αναγνώστη να έχετε το νέο περιεχόμενο από τις αγαπημένες σας ιστοσελίδες και blogs. Αυτό είναι πολύ πιο αποτελεσματικό από το να επισκέπτεστε αυτές τις ιστοσελίδες πολλές φορές την ημέρα για να δείτε αν κάτι νέο έχει δημοσιευθεί. Εάν χρησιμοποιείτε ήδη έναν αναγνώστη RSS, τότε θα μπορούσε πιθανώς να κερδίσετε χρόνο με το να διαγράψετε κάποιες τροφοδοσίες που σπάνια διαβάζετε. Επίσης, οργανώστε τις τροφοδοσίες σας σε φακέλους για καλύτερη οργάνωση.

Απόσπαση της προσοχής
Διαθέστε ορισμένες ώρες της ημέρας για έλεγχο των email και των RSS. Αντί να διατηρείτε πάντα ανοιχτό το πρόγραμμα ανάγνωσης email στην επιφάνεια εργασίας σας και να σας αποσπά συνεχώς την προσοχή σας, αποφασίστε πόσο χρόνο είστε πρόθυμοι να αφιερώσετε. Για παράδειγμα, μπορεί να αποφασίσει να ελέγχετε και να απαντάτε στα e-mail δύο φορές την ημέρα. Να είστε σίγουροι πως θα χρειαστείτε λιγότερο χρόνο για την ανάγνωση και απάντηση σε πολλά μηνύματα μια ή δύο φορές την ημέρα από το να το κάνετε αυτό αποσπασματικά κατά τη διάρκεια της ημέρας.


Σεβασμός στο γραφείο σας
Κρατήστε το γραφείο σας καθαρό και τακτικό. Να έχουν μόνο τα ουσιώδη για την εργασίας σας: υπολογιστής, τηλέφωνο, εκτυπωτή, κλπ. Ένα παραφορτωμένο γραφείο επηρεάζει αρνητικά τη διάθεσή σας, κι αυτό θα έχει αρνητικό αντίκτυπο στην εργασία σας. Η εργασία σε χαώδες περιβάλλον είναι αντιπαραγωγική. Αφιερώστε χρόνο και φροντίστε ώστε όλα τα πράγματα που χρειάζεστε να είναι ακριβώς μπροστά σας. Το να ψάχνετε συνεχώς διάφορα πράγματα, το περπάτημα μέχρι τον εκτυπωτή και άλλες παρόμοιες ενέργειες μπορούν πραγματικά να αποτελέσουν μεγάλη σπατάλη χρόνου.

Άνεση
Κάντε χώρο εργασίας σας άνετο. Από το άνοιγμα του παραθύρου μια ωραία ημέρα ή παίζοντας μερικά από τα αγαπημένα σας μουσικά κομμάτια. Ο Χώρος της εργασίας σας δεν θα πρέπει να είναι σκοτεινός και θλιμμένος όπου αισθάνεστε σαν σκλάβος απομονωμένοι όλη την ημέρα. Μπορείτε να απολαμβάνετε την εργασία σας. Επενδύστε σε μια εργονομική καρέκλα, το πληκτρολόγιο και το ποντίκι. Ο πόνος στην πλάτη ή στον καρπό και στους τένοντες δεν θα σας κάνει πιο παραγωγικούς. Κάντε έρευνα σχετικά με την εργονομία για να μάθετε πώς να δημιουργήσετε ένα άνετο και υγιές περιβάλλον.

Φορητότητα
Ένα από τα πλεονεκτήματα του να είναι ελεύθερος επαγγελματίας κάποιος είναι το ότι δεν χρειάζεται να είναι σε κάποιο συγκεκριμένο σημείο για να κάνει τη δουλειά του. Αν βρεθείτε λοιπόν σε εργασιακό τέλμα, τα πράγματα μπορούν να αλλάζουν εάν μπορείτε να μεταφερθείτε κάπου αλλού. Στο τοπικό καφέ, ή στο πάρκο. Μια αλλαγή σκηνικού μπορεί να επηρεάσει σε μεγάλο βαθμό την ψυχολογία μας και να ανανεώσει τη διάθεσή μας, δεδομένου ότι οι περισσότερες πόλεις έχουν πολλά δωρεάν WiFi hotspots. Απλά το φορητό υπολογιστή παραμάσχαλα ...


Εξωτερική Βοήθεια
Σκεφτείτε την πρόσληψη ενός βοηθού προκειμένου να διεκπεραιώνει εργασίες , τιμολόγησης , πληρωμών , καταθέσεων ώστε να μένει σε εσάς περισσότερος χρόνος για την εργασία μας. Αναθέστε τα φορολογικά σε έναν λογιστή Λογιστής .Έτσι θα γίνονται τα πράγματα σωστά και θα έχετε ένα λιγότερο πράγμα να ανησυχείτε. Όλα τα είδη των υπηρεσιών για ιδιοκτήτες μικρών επιχειρήσεων είναι εκεί έξω. Δεν έχει νόημα να αναλώνεστε με αυτά.

Μάθετε από άλλους Επαγγελματίες
Γίνετε μέλη σε φόρουμ συναδέλφων σας και μοιραστείτε γνώση και νέες ιδέες κάθε μέρα. Θα μπορούσατε να μάθετε πράγματα όπως το πώς να αντιμετωπίζετε καλύτερα τους πελάτες και ποιο είναι το καλύτερο λογισμικό τιμολόγησης. Γίνετε μέλος και θα καρπωθείτε τα οφέλη από τη συλλογική εμπειρία των freelancers .

Μετάφραση απο smashingmagazine.com